Το σχολείο μας

Ποιοι Είμαστε

petalouda_kokkiniΤον Σεπτέμβριο του 1988 με ευαισθησία και υπευθυνότητα δημιουργήσαμε  «Tο σπιτάκι στο δάσος», όπου μέχρι σήμερα στη ζεστή αγκαλιά του, διαπλάθουμε το χαρακτήρα κάθε παιδιού, αναγνωρίζοντας την ομορφιά της μοναδικότητάς του, βάζοντας το πρώτο λιθαράκι της προσωπικότητας ενός ευτυχισμένου ανθρώπου.

Όλα αυτά τα χρόνια, βλέπουμε την αγωνία σας τη στιγμή που τα παιδιά σας τελειώνουν το νηπιαγωγείο και βρίσκονται ένα βήμα πριν το δημοτικό σχολείο.

Είναι η ίδια αγωνία που νιώσαμε και εμείς ως γονείς, όταν τα παιδιά μας ξεκίνησαν το ταξίδι της γνώσης στην πρώτη βαθμίδα της εκπαίδευσης, ανησυχώντας αν το σχολείο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του παιδιού.

Έχοντας λοιπόν ως οδηγό την αγάπη μας για το παιδί, εγκαινιάσαμε το 2006 ως εκπαιδευτικοί με συνέπεια, ήθος και ειλικρίνεια, το σχολείο που ονειρεύονται τα παιδιά και αναζητούν οι γονείς.

  • Ένα σχολείο που καλλιεργεί στα παιδιά την επιθυμία για μάθηση και τους εξασφαλίζει την ουσιαστική και πολύπλευρη γνώση μέσα σε κλίμα άνεσης, χαράς και αποδοχής.
  • Ένα σχολείο που αναγνωρίζει τον κάθε μαθητή σαν ξεχωριστή προσωπικότητα και τον διευκολύνει στην ανάπτυξη της μοναδικότητάς του, καλλιεργώντας τα ταλέντα του και βελτιώνοντας τις αδυναμίες του.
  • Ένα σχολείο που καλλιεργεί το ομαδικό πνεύμα, τη συνεργασία, και γαλουχεί τα παιδιά με διαχρονικές αξίες για να αποτελέσουν τις μονάδες που θα συνθέσουν την αυριανή κοινωνία.
  • Ένα σχολείο με έμπειρους και ικανούς εκπαιδευτικούς που πιστεύουν στη δύναμη του έργου τους. Το σχολείο μας είναι το σχολείο που θα προκαλεί το ενδιαφέρον του «σύγχρονου» μαθητή, ο οποίος θα το θεωρεί σημαντικό για τη ζωή του και θα τον καταστήσει ένα άτομο ισχυρό, με αυτογνωσία, αυτοπεποίθηση, δημιουργικότητα και πρωτοβουλία.
  • Ένα σχολείο που αξίζει στον άνθρωπο.

Το σχολείο μας λειτουργεί με επιτυχία από το 2006 και έως σήμερα συνεχίζει δυναμικά το έργο του.

Η Φιλοσοφία Μας

petalouda_kokkiniΦαντάσου ένα σχολείο…

  • όπου οι μαθητές είναι ελεύθεροι να είναι ο εαυτός τους, γιατί είναι ένα σύγχρονο οικογενειακό περιβάλλον που σέβεται τη μοναδικότητα της προσωπικότητας του κάθε μαθητή και ενθαρρύνει την έκφραση των συναισθημάτων του…
  • όπου καλλιεργεί την επιθυμία για μάθηση μέσα σε κλίμα άνεσης, χαράς και αποδοχής ενθαρρύνοντας το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία με στόχο την αυτογνωσία, τη δημιουργικότητα και την πρωτοβουλία…
  • όπου η επιτυχία δεν καθορίζεται μόνο από τη σχολική επίδοση, αλλά από τη συνολική εξέλιξη του κάθε μαθητή καλλιεργώντας τα ταλέντα και βελτιώνοντας τις αδυναμίες του…
  • που αναγνωρίζει το δικαίωμα σε κάθε παιδί να ακουστεί, μαθαίνοντάς του δικαιώματα και υποχρεώσεις μέσα από διαδικασίες γενικής συνέλευσης. Τα παιδιά της κάθε τάξης στην αρχή της σχολικής χρονιάς εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους και βάζουν τους κανόνες της τάξης. Ο σεβασμός και η τήρηση των κανόνων αποτελεί προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της κοινότητας του σχολείου…
  • όπου το παιχνίδι  εντάσσεται στην εκπαιδευτική διαδικασία και θεωρείται σημαντικό στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού, ενώ ταυτόχρονα δεν υπονομεύεται με υπερβολικό και άσκοπο όγκο εργασιών.

1

Αυτό είναι ένα βιωματικό σχολείο όπου εξακολουθεί να διατηρεί τον ζεστό και οικείο χαρακτήρα του, προσφέροντας τα απαραίτητα εφόδια στους μαθητές για να αυτενεργήσουν και να εξελιχθούν πνευματικά και συναισθηματικά.

Φωφώ Πάλλη & Σίσσυ Γκίνη
CEO - Πρότυπη Παιδαγωγική