ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Το σχολείο μας  όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Αγωγής Υγείας, πραγματοποιεί την  Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου συνάντηση – συζήτηση με την κα Τσεμπέρη Καλλιόπη, σύμβουλο του Ελληνικού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού και του  Κ.Ο.Π. της Β’ Πανεπιστημιακής Κλινικής της Ιατρικής σχολής Αθηνών, καθηγήτρια ΑΕΙ, με θέμα «Σεξουαλική Αγωγή: Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα με τα παιδιά μας».

Η συνάντηση αυτή θα γίνει στις 12.00 ως 14.00 για τους μαθητές των Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεων και στις 17.00 – 19.00 για τους γονείς των μαθητών των παραπάνω τάξεων, καθώς και για γονείς που ενδιαφέρονται για το θέμα.

Οι προσδοκίες απ’ αυτή τη συζήτηση είναι να ενημερωθούν οι μαθητές που βρίσκονται στο κατώφλι της εφηβείας τους (η καλύτερη πρόληψη είναι η ενημέρωση), καθώς και οι γονείς και εκπαιδευτικοί για να μπορούν να απαντούν στα ερωτήματα των παιδιών, μεταφέροντας έγκυρη και έγκαιρη γνώση, καλύπτοντας την παραπληροφόρηση στα θέματα διαχείρισης της σεξουαλικότητας των εφήβων.

Τα παιδιά μας σήμερα κινδυνεύουν από τη χυδαιότητα, την άγνοια και την επικινδυνότητα και όχι από τις ειλικρινείς,  επιστημονικές αναφορές και προσεγγίσεις στα θέματα της Σεξουαλικής αγωγής και υγείας.

Η συνάντηση των γονέων θα γίνει στο θέατρο του σχολείου μας.

 Η παρουσία σας θεωρείται απαραίτητη.